Door gebruik te maken van een content management systeem, een CMS, kunt u zelf gemakkelijk de inhoud van uw website uptodate houden. Met het plaatsen van nieuwe webcontent zijn bezoekers eerder bereid om uw website nogmaals te bezoeken. Medula Design biedt u de keuze uit twee stabiele open source content management systemen: Joomla! en WordPress. Met beide systemen heeft u geen HTML kennis nodig! Ook bent u goed voorbereid voor de zoekmachine optimalisatie. En door het toevoegen van extra functionaliteiten aan het CMS kan voor u een dynamische website gebouwd worden.

CMS Joomla!

Joomla! is een krachtig CMS systeem waar al veel functies standaard in verwerkt zijn. Uit een groot aanbod van diverse extensies is Joomla! gemakkelijk uit te breiden met verschillende functionaliteiten. De benaming Joomla! is overigens de fonetische spelling van het Swahili woord ‘jumla’. Dit betekent ‘alles samen’ of ‘als één geheel’. Het CMS systeem Joomla! kan ook prima functioneren als intranet voor uw onderneming.

CMS WordPress 

WordPress is van oorsprong een echt blogsysteem voor het maken van een web logboek op uw website. In de afgelopen tijd zijn er ook voor WordPress diverse plug-in’s beschikbaar gekomen. Daarmee hoort ook met WordPress een uitgebreide website met veel verschillende functionaliteiten tot de mogelijkheden.

Vanuit Microsoft Word 2007 of 2010 is het ook gemakkelijk om nieuwe blogartikelen toe te voegen aan uw website.